Korte CV

Vorming

Joost van der Wulp kreeg zijn eerste muzikale vorming aan het Lemmensinstituut te Leuven, waar hij een Laureaat solozang haalde bij Roland Bufkens met een eerste prijs.

Vervolgens studeerde hij koordirectie aan het Brabants conservatorium te Tilburg bij Hoite Pruiksma en Martien van Woerkum. Daarna vervolmaakte hij zich nog verder in de solozang door het volgen van vele cursussen en workshops bij o.a: Rebecca Stewart, Maarten Koningsberger, Alberto ter Doest, en vele anderen.

Als solist werkte hij samen met vele bekende en onbekende dirigenten in de benelux. Dat heeft hem gevormd tot een ervaren allround musicus.

Joost (deze foto in groot formaat)

Specialisatie

Als solozanger specialiseerde hij zich in de barokmuziek. Zo verzorgt hij bijvoorbeeld veelvuldig solo’s in uitvoeringen van Bach- Händel- en Purcellcantates, de “Messiah” van Händel, de oratoria van Haydn, en vele andere. Hij is een veelgevraagde evangelist in de “Matthäus-Passion” van J.S. Bach, en in andere passies.

Zingend

Ervaring

Daarnaast bouwde hij een ruime ervaring op als liedzanger in vele diverse uitvoeringen. Enkele voorbeelden zijn: “die Schöne Müllerin” van F. Schubert, een programma van luitliederen van o.a. J. Dowland en Th. Campian, een liederenreeks uit het Franse impressionimse met o.a. G. Faureé, en een performance rond de Amerikaanse musical met als hoofdmoot: G. Gershwin.

Naar de repertoire lijst