Begeleider

Organist

Door mijn jarenlange ervaring als organist tijdens kerkdiensten is het improviseren van een liedbegeleiding op het kerkorgel een tweede natuur geworden. Het feit dat ik zowel organist als dirigent ben, maakt dat ik met zo’n begeleiding op overtuigende en leidende wijze de zingende kerkgemeenschap door het lied leid.

Begeleider

Pianist

Van in het begin heb ik al mijn zangleerlingen zelf begeleid. Daardoor kan ik vrijwel alle liedbegeleidingen op zicht spelen. Datgene wat ik niet meteen kan spelen, improviseer ik er zelf bij. Zo doende heb ik feeling ontwikkeld om een zanger te volgen, en als pianist een dialoog op te bouwen met de zanger. Daarbij maak ik er een sport van om de piano net zo te laten zingen als de zanger!

Clavecinist

Het is in de zangklas vaste gewoonte dat alles van vóór Mozart op het clavecimbel begeleid wordt. Op beide muziekscholen beschik ik over een clavecimbel in de zangklas. Voor de nieuwe zangleerlingen is het vaak heel erg wennen aan het klank-idioom van het clavecimbel, maar eens eraan gewend willen ze niets anders meer! Op die manier heb ik ervaring opgebouwd in het spelen van Continuo en becijferde bassen.